آموزش معامله پرپشوال کوینکس CoinEx (ترید فیوچرز در کوینکس)
آموزش معامله پرپشوال کوینکس ترید فیوچرز در کوینکس (پرپشوال). در نگاه اول شبیه به ترید مارجین است اما تفاوت هایی با هم دارند. اگر با ترید مارجین آشنایی ندارید به شما پیشنهاد می کنیم، قبل از شروع این آموزش مطلب آموزش ترید مارجین در کوینکس را مطالعه کنید.
تعریفی بسیار کوتاه از ترید فیوچرز ( معامله پرپشوال):
در معاملات پرپشوال CoinEx شما پولتان را می توانید چند برابر کنید و سپس با آن پول ترید می کنید. در آخر اگر سود کردید که پول صرافی را بر می گردانید. اگر ضرر کنید مقدار ضرر براساس ضریبی که پول شما خورده است از دارایی اصلی شما کسر می شود.
تفاوت بین ترید فیوچرز و ترید مارجین
اولین تفاوت؛
در ترید پرپشوال (فیوچرز) نسبت به مارجین ضریب پولی است که قرض می گیرید. در مارجین فقط تا ضریب ده (۱۰×) می توانستید پول وام بگیرید. در پرپشوال(فیوچرز) برای بیت کوین تا اهرم (لِوریج) ۱۰۰× و برای سایر ارزها تا اهرم (لِوریج) ۵۰× می توانید قرض بگیرید. بصورت اتوماتیک با انتخاب ضریب و اهرم مورد نظر برایتان لحاظ می شود.
دومین تفاوت؛
در ترید مارجین صرافی کوینکس شما همه ارزها با هر جفت ارزی را می توانستید وارد کنید. در ترید پرپشوال تعداد جفت ارزی که می توانید وارد معامله شوید محدودتر است. فقط جفت ارزهای نسبت به تتر را می توانید ترانسفر کنید که مثل مارجین همان اول باید آن را تعیین کنید.
اصطلاح لیکویید چیست؟
نکته مهم در آموزش معامله پرپشوال کوینکس
لیکویید شدن به معنی از دست دادن سرمایه است. همانند ترید مارجین، برای انجام ترید فیوچرز شما باید از حساب اصلی کیف پول صرافی کوینکس مقداری ارز به حساب فیوچرز انتقال دهید و با آن به معامله بپردازید. در صورتی که شما وارد یک معامله شوید و ضرر کنید به دلیل اینکه از اهرم (لوریج) استفاده می کنید. ممکن است کل سرمایه شما از دست برود و اصطلاحا شما لیکویید شوید.
در صورتی که شما لیکویید شوید، معامله برای شما بسته می شود. حتی اگر بعد از لیکویید شدن شما ارز مورد نظر شما سود کند دیگر معامله شما بسته شده است.
هر چه شما از لوریج (Leverage) یا همان اهرم های بالاتری برای معامله فیوچرز استفاده کنید ریسک ترید شما بیشتر می شود. احتمال لیکویید شدن شما بیشتر می شود.
ورود به اکانت در معامله پرپشوال
برای آموزش معامله فیوچرز در کوینکس می بایستی ابتدا وارد بخش ترید فیوچرز در کوینکس از نوار بالای سایت روی گزینه Perpetual (پرپشوال) کلیک کنید.
انتخاب نوع بازار تتر پرپشوال
(گام اول) بازار تتر که در آن شما می توانید در ازاء وارد کردن تتر به کیف پول پرپشوال خود اقدام به معامله براساس آن نمایید.
با انتخاب این گزینه می توانید رد بازار تتری معامله کنید.
(گام دوم) لیست جفت ارزهایی که می توانید در این بازار معامله کنید در این قسمت نمایش میدهد و جفت ارز مورد نظر خود را انتخاب و می توانید معامله نمایید.
انتخاب نوع بازار کوینی Coin-M
ادامه آموزش معامله پرپشوال کوینکس:
(گام اول) بازار کوینی که در آن شما می توانید در ازاء وارد کردن کوین به کیف پول پرپشوال خود اقدام به معامله براساس آن نمایید.
(گام دوم) لیست جفت ارزهایی که می توانید در این بازار معامله کنید. در این قسمت نمایش میدهد و جفت ارز مورد نظر خود را انتخاب و می توانید معامله نمایید.
(گام سوم) برای شروع معامله فیوچرز لازم است به تعیین اهرم (لوریج) بپردازیم. مطابق تصویر زیر برای تعیین اهرم روی گزینه Leverage: cross Margin 3x کلیک کنید تا پنجره جدید باز شود.
انتخاب نوع و میزان اهرم در معامله پرپشوال
در پنجره باز شده شما می توانید نوع اهرم (لوریج) را انتخاب کنید. اهرم ایزوله (isole) و اهرم کراس (cross).
یکی از مهمترین موارد در آموزش معامله پرپشوال کوینکس اهرم ایزوله و اهرم کراس (Isole levrage & cross levrage)
(گام اول) نوع کراس (cross levrage): مثل ایزوله عمل میکند با این تفاوت که مقدار لیکویید شدن را به تعویق می اندازد ، درصورتی که سرمایه ای در پرپشوال بعنوان پشتوانه داشته باشید. یعنی با ۱۰۰ دلاری که وارد پرپشوال کردید فقط با ۳ دلار آن ترید می کنید و ۹۷ دلار پشتوانه شماست که لیکوویید را به طور چشم گیری عقب می اندازد که در صورت لیکویید شدن سرمایه شما با پشتوانه از بین می رود ، البته نباید بگذارید تمامی سرمایه تان لیکویید شود.
(گام دوم) نوع ایزوله (Isole levrage): در این نوع ضریب، بعد از باز شدن پوزیشن لانگ (میخرید که وقتی رفت بالا بفروشید) یا شورت (ارز را می فروشید که وقتی ریزش کرد بخرید) در صورت وارد شدن به سود درصد سود به شما نشان داده می شود اما در صورت ضرر در معامله، در صورت لحاظ کردن حدضرر از سمت شما از لیکویید شدن شما جلوگیری می شود و میزان لیکویید به مقدار ضرر ارزش شما در آن معامله است یعنی اگر با ۱۰۰ دلار وارد پرپشوال شوید و فقط با ۳دلار آن وارد پوزیشن شوید فقط همان ۳ دلار را متضرر می شوید.
(گام سوم) روی دکمه Confirm کلیک میکنیم.
انتقال سرمایه به حساب پرپشوال
برای انتقال کوین خود از کیف پول اسپات بخ پرپشوال رو این گزینه کلیک می کنیم.
روی گزینه Transfer کلیک کنید و در پنجره جدید میزان ارزی را که می خواهید از حساب اسپات (Spot) به حساب پرپشوال (Perpetual) انتقال دهید.
انتقال کوین از اسپات به پرپشوال
(گام اول) مبداء کیف پول که اسپات است نمایش میدهد.
(گام دوم) مقصد ترانسفر که کیف پو پرپشوال شماست نمایش میدهد.
(گام سوم) پیش فرض کوینی است که در صفحه اصلی پرپشوال برروی آن بودید در صورتیکه بخواهید می توانید از این قسمت کوین های دیگری که در قسمت پرپشوال قابل معامله است و شما رد کیف پول اسپات خود دارید انتخاب کنید.
(گام چهارم) در بخش Amount مقدار ارزی که می خواهید منتقل کنید را وارد می کنیم.
(گام پنجم) در نهایت روی گزینه Submit کلیک کنید.
بعد از انتقال ارز به حساب مارجین به سراغ گزینه بعدی میرویم:
انواع معامله در پرپشوال
در ادامه آموزش معامله پرپشوال در کوینکس باید بدانیم که چهار گزینه وجود دارد که به ترتیب:
گزینه Limit: به معنی معامله یا خرید و فروش دستی گزینه market price: به معنی معامله و خرید و فروش توسط خود صرافی گزینه stop-limit: جایی که حد ضرر را تعیین می کنید.
گزینه stop-Market : نوع خرید و فروش بر اساس نقطه تعیین شده ما و قیمتی که صرافی تعیین میکند.
امیدواریم آموزش معاملات مارجین در کوینکس به شما کمک کرده باشد. در صورت وجود مشکل می توانید سوالات خود را در قالب دیدگاه در پایین همین صفحه با ما درمیان بگذارید.
مثال
در ادامه آموزش معامله پرپشوال کوینکس برای مثال ما لوریج را روی ۲۰ x کراس قرار میدهیم و با ۳ دلار وارد یک معامله خرید (لانگ) می شوید. در اینجا فقط ۳ دلار ما در معرض لیکویید شدن قرار دارد.
در اینجا ما ۱۰ تتر را از حساب اسپات خود به حساب پرپشوال انتقال دادیم و آماده ورود به یک معامله با لوریج ۲۰ x هستیم.
کارمزد معاملات را می توانید در بخش Fee Rate مشاهده کنید.
شروع ترید فیوچرز در کوینکس:
برای شروع ترید ما می خواهیم با ۱۰ دلاری که وارد حساب خود کردیم و با مارجین ۲۰ برای مثال با ترید بیت کوین سود کسب کنیم. از آنجا که معاملات پرپشوال به صورت دوطرفه هستند، هم می توانیم با رشد بازار سود کسب کنیم هم می توانیم با ریزش بازار سود کسب کنیم. به این صورت که اگر بازار صعودی باشد با باز کردن پوزیشن Buy Long اقدام به کسب سود کنیم و اگر بازار ریزشی باشد با باز کردن پوزیشن Sell Short اقدام به دریافت سود کنیم.
آموزش معامله پرپشوال کوینکس
(گام اول) برای مثال طبق تحلیلی که ما انجام دادیم خرید بیت کوین با قیمت ۵۱۵۰۰ می تواند مناسب باشد و قیمت آن ممکن است ریزش کند و به قیمت ۵۰۰۰۰ برسد. طبق تصویر زیر در بخش Price قیمت واحد بیت کوین را وارد می کنیم .
(گام دوم) در بخش Amount میزان بیت کوینی که می خواهیم خریداری کنیم را وارد می کنیم.
(گام سوم) برای وارد کردن مقدار بیت کوینی که می خواهیم بخریم می توانیم از اسکرول نشان داده شده در تصویر زیر استفاده کنیم. مثلا ما ۵۰ درصد از کل دارایی پرپشوال خود را با لوریج (ضریب) ۵ می خواهیم بیت کوین بخریم. یعنی کل موجودی حساب پرپشوال ۱۰ تتر است، که ۵۰ درصد آن می شود ۵ تتر، حالا این ۵تتر با لوریج ۲۰ تقریبا می شود ۱۰۰ تتر.این به این معنی است که ما می توانیم معادل ۱۰۰ تتر بیت کوین خریداری کنیم. طبق تصویر زیر می شود ۰٫۰۰۳۲ بیت کوین.
(گام چهارم) با زدن روی دکمه Buy BTC می توانیم اردر خرید بیت کوین را ثبت کنیم و در صورت رسیدن قیمت مارکت به این قیمت، سفارش ما نیز انجام می شود.
شرح اطلاعات پوزیشن
به محض انجام سفارش و خرید بیت کوین، در تب Current Position یک ردیف ایجاد می شود که میزان سود ، نوع پوزیشن (شورت یا لانگ بودن آن)، میزان آستانه لیکویید شدن و… نمایش داده می شود.
شما می توانید هر زمان که بخواهید پوزیشن خود را ببندید و سود خود را کسب کنید یا از ضرر بیشتر جلوگیری کنید.
(۱) مقدار و نوع اهرم مارا نشان میدهد.
(۲)مقداری که خریداری کرده ایم .
(۳) قیمیت که پوزیشن ما درآن لیکوئید میشود.
(۴)مقدار سود زیان در لحظه به درصد.
(۵) میانگین نرخ خرید.
(۶)مقداری از سود یا زیان که هنوز واریز یا برداشت نشده است.
(۷) ارزش تتری معامله.
(۸) مقدار باقیمانده در اکانت .
(۹) کارمزد پوزیشن که در ابتدای معامله از حساب شما کسر شده است.
(۱۰) قیمیت که می خواهیم پوزیشن را در آن قیمت ببندیم را در اینجا مشخص میکنیم.
(۱۱) با استفاده از این اهرم می توانیم مقداری که می خواهیم بسته شود را مشخص میکنیم.
(۱۲) با زدن این دکمه پوزیشن بصورت کامل در همین لحظه و با آخرین قیمت بسته میشود.
(۱۳) زمانی که قیمت و مقدار را در گزینه های ۱۰ و ۱۱ مشخص کردیم از این دکمه برای بستن پوزیشن استفاده میکنیم.