
مقدمه
امروزه افراد بسیار زیادی دوست دارند که وارد دنیای ارز دیجیتال شوند و روی رمز ارزها سرمایه گذاری کنند. هر روز ارزش ارز های دیجیتال بیشتر و بیشتر می شود و به خاطر این افزایش قیمت ها افراد دوست دارند آنها را خریداری نمایند و نگهداری کنند تا بتوانند در قیمت بالاتری بفروشند. برای نگهداری رمز ارز ها باید از کیف پول ها استفاده کنید. در این مطلب ابتدا با کیف پول ها آشنا می شویم و در پایان به معرفی بهترین کیف پولهای موبایلی میپردازیم.
بررسی کیف پول های ارز دیجیتال
کیف پول ارز دیجیتال یا به عبارتی “Cryptocurrency Wallet” یکی از ابزار های ضروری می باشد. تمام افرادی که در بازار ارز دیجیتال فعالیت دارند باید کیف پول ارز دیجیتال داشته باشند. به طور خلاصه کیف پولها کار ذخیره، ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال را آسان می کند. امروزه به خاطر پیشرفت تکنولوژی کیف پول های بسیار زیادی طراحی و ساخته شده اند. دسته بندی کیف پول ها بر اساس عوامل مختلفی همچون امنیت، پشتیبانی از رمز ارزهای خاص و…. انجام می شود.
هر کیف پول ارز دیجیتال از یک یا چندین ارز دیجیتال خاص پشتیبانی می کند، در نتیجه شما باید بر اساس ارز دیجیتالی که می خواهید نگهداری کنید، کیف پول خود را انتخاب کنید.
بررسی و معرفی انواع کیف پول ارز دیجیتال
کیف پول ها همانطور که گفته شد بر اساس معیار های مختلفی تقسیم بندی می شوند ولی به طور کلی دارای دو نوع کیف پول ارز دیجیتال هستیم.
-
کیف پول سرد یا به عبارتی Cold Wallet
این کیف پولها به صورت آفلاین کار می کنند. این نوع کیف پول ها اطلاعات حساب شما را روی دستگاهی ذخیره می کنند که هیچ ارتباطی با اینترنت ندارد. یکی از مزیت های اصلی کیف پولهای سرد این است که در برابر آسیب ها و حمله ها سایبری مقاوم هستند. کیف پول های کاغذی و کیف پول های سخت افزاری در این دسته قرار می گیرند.
-
کیف پولهای کاغذی
استفاده از این نوع کیف پول یک روشی منسوخ شده است و همچنین بسیار نا امن میباشد.کیف پولهای کاغذی در سال های 2011 تا 2016 دارای محبوبیت بسیار بالایی بودند. و افراد بسیار زیادی از این روش برای ذخیره سازی ارز دیجیتال استفاده می کردند. در این نوع کیف پولها، کلید عمومی و همچنین کلید خصوصی کاربر را روی یک کاغذ چاپ می کردند. این روش دارای معایب بسیار زیادی بود که به خاطر این معایب، افراد دیگر از این نوع کیف پولها استفاده نکردند. ناگفته نماند همچنان کیف پولهای کاغذی دارای طرفداران خاص خود می باشند.
-
کیف پولهای سخت افزاری
کیف پولهای سخت افزاری یکی از ایمن ترین و نفوذ ناپذیر ترین کیف پول است. کلید خصوصی این نوع کیف پولها روی یک دستگاه فیزیکی ذخیره می شود که هیچ دسترسی به اینترنت ندارد. در این نوع کیف پولها، زمانی که کاربر می خواهد تراکنشی انجام دهد باید دستگاه را به یک USB وصل کند. تا تراکنش ها بدون نیاز به کلید خصوصی انجام شود.
این نوع کیف پول ها دارای امنیت بسیار بالایی است و در برابر حملات ویروسی مقاوم می باشد. تا به الان هیچ گونه گزارش سرقت موفق در رابطه با کیف پول های سخت افزاری داده نشده است. قیمت این نوع کیف پولها بین 100 تا 200 دلار می باشد و لجر، ترزور و کول والت جز بهترین برند های تولید کننده کیف پول سخت افزاری است.
-
کیف پول های گرم یا به عبارتی Hot Wallet
این نوع کیف پول ها برعکس نوع قبلی به اینترنت متصل هستند و به صورت آنلاین کار می کنند. اصلی ترین تفاوت کیف پولهای سرد و گرم در همین موضوع آنلاین و آفلاین بودن است. همین تفاوت باعث می شود که کیف پولهای گرم و سرد دارای ساز و کار بسیار متفاوتی داشته باشند. یکی از نقاط قوت این نوع کیف پول ها سرعت بیشتر برای دسترسی به حساب و همچنین سرعت بسیار زیاد در انجام تراکنش ها است.
یکی از نقاط ضعف این نوع کیف پول ها این است که در معرض حملات سایبری قرار می گیرند. و ممکن است دارایی هایی که در آن کیف پول دارید در معرض خطر قرار گیرند. کیف پول های نرم افزاری جز زیر مجموعه این نوع کیف پول ها هستند که در ادامه با انواع آنها آشنا می شویم.
بررسی کیف پولهای نرم افزاری
کیف پول های نرم افزاری یا به عبارتی “Software Wallet” به کیف پول هایی گفته می شود که کلید های خصوصی را در فایل های محلی ذخیره می کنند. از این نوع کیف پول ها می توان در موبایل، کامپیوتر و یا تحت وب استفاده کرد. دسترسی به این کیف پولها بسیار آسان است و با سرعت می توان نقل و انتقال انجام داد.
اما اگر مورد حمله سایبری قرار بگیرد و یا مهاجم بتواند به دستگاهی که نرم افزار روی آن نصب است نفوذ کند، به دارایی دیجیتالی شما دسترسی دارد. کیف پولهای نرم افزاری دارای سه دسته کیف پولهای موبایلی، کیف پولهای دسکتاپ و کیف پولهای تحت وب است.
-
کیف پولهای دسکتاپ
یا به عبارتی “Desktop Wallet” به نرم افزار های قابل نصب روی کامپیوتر گفته می شود. با استفاده از این نرم افزار ها شما می توانید دارایی دیجیتالی خود را روی کامپیوتر ذخیره کنید. اطلاعات این نوع کیف پولها فقط در دسترس کاربر آن والت است و کلید خصوصی این نوع نرم افزار ها روی سیستم ذخیره می شود.
-
کیف پولهای موبایلی
کیف پولهای موبایلی والت هایی هستند که روی موبایل نصب می شوند. و دارای رابط کاربری بسیار آسانی می باشند. افراد بسیار زیادی از این نوع کیف پول ها استفاده می کنند که در ادامه با بهترین کیف پولهای موبایلی در دنیای رمز ارزها آشنا می شویم. کلید خصوصی این نوع کیف پولها در موبایل ذخیره می شود. نکاتی بسیار مهمی که باید در رابطه با این کیف پولها بدانید عبارتند از:
- آسیب پذیری گوشی ها در برابر بد افزار ها بسیار زیاد است.
- احتمال گم شدن گوشی شما است.
- احتمال دزدیده شدن موبایل شما است.
این نکات جز معایب این نوع کیف پولها است که شما می توانید کلید خصوصی خود را در محلی دیگر یادداشت یا ذخیره کنید. تا در صورت بروز هر کدام از اتفاقات بالا کیف پول خود را بازیابی کنید و دارای خود را انتقال دهید.
-
کیف پولهای تحت وب
کیف پولهای تحت وب یا به عبارتی “Online Wallet” به کیف پولهایی گفته می شود که نیاز به نصب هیچ گونه نرم افزار یا اپلیکیشن ندارند. شما در این نوع کیف پولها می توانید از طریق مرورگر و اینترنت به کیف پول خود دسترسی داشته باشید. یکی از مزیت های این نوع کیف پولها این است که با هر دستگاهی که به اینترنت متصل باشد به آنها دسترسی دارید. به خاطر این که کلید خصوصی این نوع کیف پولها توسط مالکان وب سایت ذخیره می شود توصیه به استفاده از این نوع کیف پولها نمی شود.
معرفی بهترین کیف پولهای موبایلی
در این قسمت می خواهیم به معرفی بهترین کیف پولهای موبایلی که دارای محبوبیت بسیار زیادی بین کاربران است بپردازیم.
1-کیف پول تراست (Trust wallet)
کیف پول تراست یکی از بهترین و محبوب ترین کیف پولهای موبایلی است. این کیف پول به صورت رایگان ارائه می شود و روی گوشی های اندروید و IOS نصب می شود. کیف پول تراست توسط بزرگترین صرافی جهان یعنی صرافی بایننس طراحی و ارائه شده است.
این نرم افزار کلید خصوصی را روی دستگاه موبایل ذخیره می کند. و نه بایننس و نه هیچ فرد دیگری به آن کلید خصوصی دسترسی ندارند. تراست والت از ارزهای بسیار زیادی پشتیبانی می کند. این کیف پول بیش از یک میلیون نصب داشته است و به همین خاطر لقب محبوب ترین کیف پول ارز دیجیتال به آن داده شده است.
مزیت های کیف پول تراست والت:
- این کیف پول دارای امنیت بسیار بالا است.
- رابط کاربری آن به شدت آسان است که افراد تازه کار معمولا از این کیف پول استفاده می کنند.
- از هزاران کوین پشتیبانی می کند.
معایب کیف پول تراست والت:
این کیف پول در کنار تمام مزایای بسیار زیادی که دارد. فقط دارای یک عیب می باشد. عیب این کیف پول این است که فقط برای موبایل ارائه شده است و نمی توان از آن تحت دسکتاپ یا تحت وب استفاده کرد.
2-کیف پول بلو والت (Blue Wallet)
کیف پول بلو والت دومین کیف پول بسیار مهم در بین کیف پولهای موبایلی است که این کیف پول فقط از بیت کوین پشتیبانی می کند. یکی از معایب این کیف پول این است که فقط از بیت کوین پشتیبانی می کند. ولی این عیب باعث می شود که تیم این کیف پول تمرکز خود را روی افزایش قابلیت های مربوط به بیت کوین بگذارد. به عنوان مثال این کیف پول از شبکه لایتینگ پشتیبانی می کند که کیف پولهای موبایلی بسیار محدودی از این قابلیت پشتیبانی می کنند.
3-کیف پول بیت کوین والت (Bitcoin wallet)
این کیف پول جز اولین کیف پولهای موبایلی است که برای اندروید در سال 2013 ارائه شده است. یکی از مزیت های این کیف پول این است که دارای رابط کاربری بسیار آسان است. کیف پول بیت کوین به صورت متن باز ارائه شده است یعنی کاربران می توانند تمام کد های آن را بررسی کنند. کار کردن با این کیف پول کمی متفاوت است و مانند کیف پول های دیگر از بکاپ BIP39 پشتیبانی نمی کند.(منظور از BIP39، بکاپ گیری به روش 12 یا 24 کلمه ای است)
4- کیف پول مای سیلیوم (Mycelium)
این کیف پول یکی از کیف پولهای موبایلی بسیار معروف است. که برای اندروید طراحی و ساخته شده است. کیف پول مای سیلیوم بسیار معتبر است و علاوه بر بیت کوین از اتریوم و توکن های شبکه اتریوم نیز پشتیبانی می کند. با استفاده از این کیف پول و قابلیت های ویژه ای که دارد، می توانید به بهترین نحو تراکنش های بیت کوین خود را انجام دهید.
یکی از ویژگی های بسیار خوب این کیف پول این است که تراکنش های کیف پول های سخت افزاری و کاغذی را می توان از طریق کیف پول مای سیلیوم انجام داد. یکی دیگر از قابلیت های این کیف پول پشتیبانی از چند امضایی می باشد. در کنار تمام مزایایی که این کیف پول موبایلی دارد، دارای معایبی نیز می باشد که عبارتند از:
- این کیف پول فقط برای موبایل عرضه شده است.
- رابط کاربری آن ساده نیست و برای کاربران تازه کار اصلا مناسب نمی باشد.
5- کیف پول الکتروم (Electrum Wallet)
این کیف پول در اصل یک کیف پول دسکتاپی می باشد و برای دسکتاپ توسعه داده شده است. اگر شما می خواهید از تمام قابلیت های این کیف پول استفاده کنید باید از نسخه دسکتاپ آن استفاده کنید. با توجه به تمام این موارد این کیف پول دارای نسخه موبایل بسیار قدرتمندی می باشد. و یکی از کیف پولهای موبایلی است که افراد حرفه ای از آن استفاده می کنند.
این کیف پول به صورت متن باز است و تمام افراد می توانند کد آن را بررسی کنند. یکی دیگر از مزیت های این کیف پول این است که دارای ویژگی های امنیتی و همچنین شخصی سازی بسیار زیادی است که بسیاری از کیف پولهای موبایلی از این ویژگی ها پشتیبانی نمی کنند.
این کیف پول فقط از بیت کوین پشتیبانی می کند ولی نسخه کلون شده آن برای چند ارز دیجیتال دیگر مثل لایت کوین، ورج و دش در دسترس است. اما ناگفته نماند که این کیف پول به طور رسمی توسط تیم توسعه دهنده آن فقط برای ارز دیجیتال بیت کوین طراحی شده است.
نتیجه گیری
افراد بسیار زیادی برای نگهداری ارز های دیجیتال خود از کیف پولهای موبایلی استفاده می کنند. اگر شما هم جز این دسته افراد قرار دارید باید به نکاتی همچون امنیت، رابط کاربری، پشتیبانی از چند ارز دیجیتال و…. توجه داشته باشید. یکی از مهم ترین نکات امنیت است تا دارایی شما در امنیت باشد و در معرض خطر قرار نگیرد. اگر شما از کیف پولی که دارای باگ بسیار زیاد می باشد و امنیت آن پایین است استفاده کنید، ممکن است آن کیف پول در معرض حملات و آسیب های سایبری قرار گیرد و شما دارایی دیجیتال خود را از دست بدهید. در این مطلب به بررسی بهترین کیف پولهای موبایلی پرداخته شده است که همه این کیف پول ها از نظر امنیت تایید شده اند و شما می توانید با خیال راحت از آنها برای نگهداری ارز دیجیتال خود استفاده کنید.